Vettarna

Jag kommer att använda min blogg som en dagbok och skriva om det som händer i mitt liv.

Stökig natt!!

Publicerad 2011-09-04 12:27:43 i Katterna,

Det blev en stökig natt. Kattungarna tar sig ur bolådan och vandrar iväg trots att dom är så små. Dom piper och gnyr när dom hamnar utanför boet. Ambra kommer och hämtar mig för att få hjälp med dem.

Vid ett tillfälle kommer hon själv bärande med en som jag gissar hon har försökt flytta men ändrat sig och lägger den i bolådan igen.

Nästa gång väcker hon mig igen och nu finns det en utanför "hörnhyllan Billy" c:a 1,5 m från bolådan, oj tänker jag har du ditt lilla knyte vandrat så lång. Jag lägger in den i bolådan igen. Ser till att dom har fått ro och går och lägger mig igen.

Efter en stund kommer Ambra jamande igen, jag följer snällt med och nu ligger det en kattunge inne i Billy-hyllan. Ambra tittar på mig och går själv och lägger sig i Billy-hyllan hos kattungen. Jag tar beslutet att flytta de övriga också för det är tydligen där hon vill ha dem. Dom kommer till ro nu i "Billy" hyllan. Jag går och lägger mig och hoppas få sova några timmar till.

Kl 09:00 vaknar jag och kattfamiljen verkar jättenöjd.

Vägningen visar att alla har gått upp i vikt. En har dock lite svårt att bestämma sig för vilken tutte han/hon ska ha. Jag tror det var den hon bar in i Billy-hyllan, så är det en pojke ska han få heta Billy.

Jag fixar till ett skydd framför hyllan så att dom inte kan rymma.




Dag 2

Publicerad 2011-09-03 12:13:00 i Katterna,

Alla verkar ha hittat sin tutte och får mat, börjar så smått öka i vikt. Mamma katt ser lugn och trygg ut. Jag är nog också lugnare idag, men trött.

På kvällen lämnar vi dem en stund för att åka på surströmingsfest hos Jan´s moster. Det fanns som tur var annat att äta också.

När vi kom hem var det en kattunge som var lite hysterisk över att få slåss om sin tutte. Vi hjälpte honom/henne så den blev nöjd.

Dag 1

Publicerad 2011-09-02 12:09:00 i Katterna,

Jag började dagen med att kolla de små och stödmatade den minsta för att den skulle få lite ork att leta mat.

Jobba hemifrån är inte lätt denna dag. Jag började med ett kundbesök som var klart på 2 timmar. Därefter åkte jag hem.

Kattungarna letar och hittar mat så nu är det bara att hoppas det finns mat och att dom ökar i vikt.

Nu har dom kommit!

Publicerad 2011-09-01 12:08:00 i Katterna,

Jag vaknade av att Bamse väckte mig och är jag klev upp och skulle se vad han ville hörde jag små kattungepip från övervåningen. Härligt nu har dom kommit. Jag gick upp för att kolla de små liven och hittade 2 st som tuttade för fullt och en till som nyss hade anlänt. Jag ropade på Jan som också kom upp. När hon hade pysslat om nr 3 och inget mer hade anlänt på 1 timme flyttade vi familjen till bolådan och gick ner med dem. Vid 08:00 tiden anlände nr 4.

Jag beslutade att jobba hemifrån denna dag, för jag räknade med att det skulle komma flera kattungar.

Jag fick inte lämna Ambra och bäbbarna under långa stunder. Tur att Marcus också var hemma. Han fick hämta lunch som jag åt vid skrivbordet och fixa kaffe åt mig. Väntan på fler kattungar blev lång. Vid 16:15 tiden började hon ha värkarbete igen. Efter närmare 1,5 timme hade fortfarande ingen kattunge anlänt. Vi ringde Falu Djursjukhus och fick komma dit för kontroll.

Det blev röntgen och där konstaterades att det fanns 2 ungar till varav en satt lite illa till. Det slutade med kejsarsnitt. Veterinären började då med den kattunge som satt längst upp och den levde, tyvärr var den som satt fast död.

Vid 21:30 tiden fick vi hämta familjen som nu består av mamma katt och 5 småttingar.

Väl hemma väntar försök med att få katt nr 5 att tutta. Mamma katt + 5:an är lite drogade efter narkosen. Men efter många försök verkar det som nr 5 också får i sig lite mat.

Min sömn denna natt blev inte många timmar, skulle gissa på c:a 3 timmar.

Om

Min profilbild

Ann-Christine

Jobbar som auktoriserad redovisningskonsult med eget företag Anjawe AB. Har 3 st katter av rasen Norsk Skogkatt. Åker ibland på utställning med 2 av dem. Mina intressen är katter, sportbilar så som Corvette, handarbete har alltid en eller två stickningar på gång. Brukar sticka strumpor när vi åker bil.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela